به گزارش پایگاه خبری تحلیلی رادار اقتصاد به نقل از خبرگزاری مهر، جزئیات طرح بسته هوشمند معیشتی مجلس با حضور حمیدرضا حاجی بابایی رئیس و عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در برنامه گفت و گوی ویژه خبری شبکه دو سیما بررسی شد.
حاجی بابایی در این برنامه گفت: در پی آن بودیم که مجلس به همراه دولت در موقعیت حساس کنونی گرانی اجناس و کالاهای اساسی و تورم، اقدامی را انجام دهند که بر اساس آن بتوانیم مشکل اقشار مختلف جامعه در تأمین کالاهای اساسی را برطرف کنیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: در انجام این طرح، چند مؤلفه مهم بود از جمله اینکه باید کاری کنیم که این اقدام ما موجب تورم جدید نشود و منابع جدید را تزریق نکنیم و شورای نگهبان هم آن را تائید کند یعنی سقف بودجه را بالاتر نبرد.
حاجی بابایی اضافه کرد: جلسات گوناگونی را با وزارت صنعت، معدن و تجارت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار و کالاهای اساسی و جامعه هدف را تعیین کردیم.
وی با بیان اینکه بر اساس تبصره ۱۴ ماده ۳۱، شصت میلیون نفر شامل طرح معیشتی هستند که دولت به آنها یارانه میدهد، گفت: تعدادی هم در کشور، معترض هستند که به رغم مشمول بودن در لیست نیستند و این موضوع جداگانه پیگیری میشود.
حاجی بابایی افزود: از این ۶۰ میلیون نفر حدود ۲۰ تا ۲۱ میلیون نفر شامل ۷ میلیون نفر مشمولان کمیته امداد و حدود ۴ میلیون نفر مشمولان تحت پوشش بهزیستی هستند و ۷ میلیون نفر هم تحت پوشش هیچ نهاد حمایتی نیستند.
وی اضافه کرد: در سال ۱۳۹۵، سبد کالایی را تعریف کردند که در آن زمان قیمت تمام شده این سبد ،۵۰ هزار تومان بود اما امسال قیمت آن، ۱۲۰ هزار تومان تمام میشود.
حاجی بابایی ادامه داد: قرار است بر اساس این طرح به این ۲۰ میلیون نفر از ابتدای مهر امسال، هر ماه به هر نفر ۱۲۰ هزار تومان کارت اعتباری بدهیم که از طریق آن فقط میتواند کالاهای اساسی را دریافت کند و این مبالغ، جدای از یارانه ماهانه و کارت بنزین و دیگر طرحهای حمایتی مانند اختصاص ارز ۴ هزار و ۲۰۰ تومانی به کالاهای اساسی است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: بر اساس این طرح برای خانواده ۵ نفره، ۶۰۰ هزار تومان در ماه در کارت اعتباری آنها شارژ میشود که از طریق آن میتوانند کالاهای اساسی را بخرند.
حاجی بابایی اضافه کرد: وزارت صمت را هم مکلف کردیم که شرایط لازم برای عرضه ارزانتر این کالاها به این مشمولان را فراهم کند.
وی گفت: برای ۴۰ میلیون بقیه مشمولان این طرح هم مقرر شده است که این سبد کالا را دریافت کنند اما نصف پول را دولت میپردازد و نصف دیگر یعنی ۶۰ هزار تومان را خودشان پرداخت میکنند.
حاجی بابایی افزود: مجموعه بودجه لازم برای اجرای این طرح برای ۶ ماه حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان است.
وی گفت: در تبصره ۱۴، ۳۱ بند داریم و پیش بینی ما تحقق ۲۵۰ هزار میلیارد تومان است که در این ۳۱ بند هزینه میشود که البته شخصاً معتقدم این رقم، ۳۰۰ هزار میلیارد تومان است.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: فقط برای فروردین و اردیبهشت، مشکل داشتیم و به جز این دو ماه در بقیه ماهها، درآمدها نسبت به پیش بینیها افزایش دارد.
حاجی بابایی اضافه کرد: بر اساس گزارش ۵ ماهه دولت، ۴۶ هزار میلیارد تومان در این ۵ ماه کسری وجود دارد در صورتی که به نظر من حتماً تا پایان اسفند رقم ۲۵۰ هزار میلیارد تومان محقق میشود.
رحیم زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی هم گفت: از ۳۰ هزار میلیارد تومان پولی که برای طرح بسته هوشمند معیشتی در نظر گرفته میشود، ۱۵ هزار میلیارد تومان از بند «و» تبصره ۲ و ۱۵ هزار میلیارد تومان هم از طریق تبصره ۴ تأمین میشود.
وی افزود: معیشت مردم از دغدغههای رئیس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی است.
زارع تاکید کرد: در اصل اجرای طرح بسته هوشمند معیشتی، شکی وجود ندارد و همه موافق اصل اجرای این طرح هستند و فقط در نحوه تأمین منابع و اجرای آن بحث وجود دارد، البته دولت حتماً باید پای کار بیاید تا این طرح اجرا شود
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس گفت: براساس دیدگاه مجلس باید به ۶۰ میلیون نفر کالا برگ پرداخت شود و ۲۱۳ نفر از نمایندگان مجلس به این طرح رأی دادند.
حاجی بابایی افزود: درحال حاضر در بند «و» تبصره دو، ۵۰ هزار میلیارد تومان وجود دارد که ۱۷ هزار میلیارد تومان برای تأمین اجتماعی و ۱۸ هزار میلیارد تومان آن برای بازنشستگان لشکری و کشوری است و ۱۵ هزار میلیارد تومان آن مطالبات است و به بازنشستگان اختصاص ندارد و مجلس این ۱۵ هزار میلیارد تومان را برای کالاهای اساسی در نظر گرفته است.
رحیم زارع عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس هم در ادامه این برنامه گفت: مجلس باید بین تأمین اجتماعی و دولت اصلاحی برقرار کند تا مبلغ ۱۰ هزار میلیارد تومان که توسط تأمین اجتماعی در این طرح پرداخت میشود دولت از منبع دیگری برای تأمین اجتماعی جبران کند.
وی افزود: مجلس باید امتیازاتی را برای تأمین اجتماعی در نظر بگیرد تا این سازمان مبلغ مورد نظر در این طرح را پرداخت کند ولی از بدهی دولت به سازمان تأمین اجتماعی کم نشود.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس افزود: در صورت نپذیرفتن کل طرح توسط دولت، حداقل در گام اول ۲۰ میلیون نفر را پرداخت کنیم و برای ۴۰ میلیون نفر بقیه طرح دیگری ارائه دهیم.
وی تصریح کرد: این طرح بدون توافق با دولت قابلیت اجرایی ندارد.
نظر شما